Cipő ápolása

 

A cipő állapota mindig a megfelelő ápolástól függ, ezt a termék megvételétől kellene kezdeni. Az új cipő használata előtt érdemes alávetni egy alapos impregnálásnak. Időközönként ismételni kell, illetve minden nedves tisztítás után. Amíg nedves/vizes, kerüld a polírozást vagy kenegetést!

 

Sima bőr ápolása:
Érdemes speciális termékek használatával növelni a vízellenálló képességét.
Átázott cipő esetén először hagyni kell megszáradni, érdemes közben beletenni egy merevítő idomot, amely gátolja a deformitást.
A cipő árnyalatának megfelelő krémet vigyen fel a cipő felületére, később a fényesség megszerzése érdekében egy puha ronggyal polírozzuk át a lábbelit.

Nubuk és velúr ápolás:
Ilyen bőrtípusok esetében egy speciális puha szőrű, gumi kefét ajánlunk, amivel alaposan lehet tisztítani és meggátolni a kosz lerakódását. A nubuk és velúr esetében is fontos mennyit tisztítjuk, hiszen ez az ő impregnálásuk.

Nappa és brus bőr ápolás:
A speciális szerkezetük miatt a sima bőrökhöz hasonló ápolás technikát kell alkalmazni. Érdemes kivételes figyelemmel lenni az ilyen lábbelikre, tisztítani és rendszeresen impregnálni.

Szintetikus anyagok ápolása:
Olyan szintetikus anyagból készül, amely kívülről eredeti bőr látszatát kelti. Ezek esetében a legegyszerűbb ápolás egy nedves szivaccsal és egy csepp tisztítószerrel végezhető.

Textilanyag ápolása:
Az ápolásához azt javasoljuk, hogy szárazon kefével és az anyagokhoz megfelelő tisztító spraykkel kezeld. Többek között habformátumú spray-t javaslunk, ami tisztít és élénkíti a színeket. Fontos megjegyzés: A textil anyagú cipőket nem szabad mosni! Ennek a cipőfajtának az alapszabályai közé tartozik ennek rendszeres váltása, főleg esős időben.

 

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December