Hogyan válassz cipőt?

Tanácsok, tudnivalók:

(A cipőbetét hossza eltérő lehet gyártónként.)

Mire érdemes figyelni?


  • Ne reggel mérd le a lábad hosszát, mert akkor még ”pihen”, Napközben végezd a mérést.
    (- Tedd le a papírt a padlóra és lépj rá úgy, hogy a sarkaddal támaszkodj jól a falnak és a talajjal egy szabályos háromszöget képezz!
    - Rajzold meg a formát! Tedd ugyanezt a másik lábaddal is!
    - Mindkét lábnál centiméterben hajtsuk végre a mérést (a közepétől kiindulva egyenes vonalban mérd meg a hosszúságot)!
    - Mérésnél mindig úgy számolj, hogy hagyj rá lazán 0,5-1 cm-t!)

 

  • Márkán belül maradj meg annál a méretnél, amit korábban rendeltél, ugyanis az már bevált és bizonyított!

 

Hogyan válassz cipőt?

  • A megfelelő méret és anyag mind az egészséged és kényelmed, mind a cipő élettartama, szépségének megőrzése miatt fontos.
  • Egyes cipőmárkák nemcsak a hosszt meghatározó számmal, de a szélességet jelentő betűvel is jelölik a termékeiket. Eszerint  F, G, H és K lábbelik kaphatók. Az F a legkeskenyebb női lábakra való, míg az extra férfi és női méret K kódot kap.
  • Az egyik lábunk gyakran “erősebb”, azaz egy picivel nagyobb, mint a másik. A méret kiválasztásánál erre is figyeljünk oda, és válasszunk akkora lábbelit, amely egyik lábunkat sem nyomja!
  • Vannak márkák, melyek feles méretezésű cipőket is kínálnak, ami azok számára hasznos, akiknek pont két cipőméret közötti lábbeli lenne ideális.
  • Nemcsak a kényelmünk és egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy megfelelő méretű cipőt hordjunk, de azért is, mert a túl kicsi vagy túl nagy lábbeli élettartama rövidebb, sokkal hamarabb elkopik.
  • A jóval nagyobb lábbeli felsőrészén ráadásul hamar gyűrődés, úgynevezett járóránc fog megjelenni, ami a legszebb cipőt is elcsúfítja.
  • Válasszunk valódi nappa, nubuk vagy velúr bőrből készült cipőt a műbőr helyett, hiszen a természetes, lélegző felsőrészű lábbelik jobban szellőznek és egészségesebbek. Ha ilyet használsz, nem kell lábszagtól és gombától tartanod.

 

 

 

 

 

Bőr:
A bőrcipők egyik legnagyobb előnye, hogy tartós, több éven keresztül kiszolgálhatnak. (Megfelelő ápolás mellett jó pár évig kifogástalan állapotban maradhatnak.
Flexibilis és strapabíró anyag, felveszi a láb formáját. Ha elsőre kicsit szorosnak érzed a felsőrészt, viselet során megpuhul. A bőr felsőrész szellőzik, így megelőzhető, hogy a láb megizzadjon.)

 

 

 

 

 

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December